“Δεν ήταν πολλοί αυτοί που έχασαν τις περιουσίες τους”! – Απίστευτες και χωρίς ενσυναίσθηση δηλώσεις Μητσοτάκη

Αφού πρώτα ευχαρίστησε τους Πυροσβέστες και τα συνεργεία, ο πρωθυπουργός από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δήλωσε ανερυθρίαστα «ευτυχώς δεν είναι τόσοι πολλοί αυτοί που επλήγησαν» την ώρα που άνθρωποι, οι οποίοι έχασαν το βιος τους, έχουν μείνει στον δρόμο. «Τα δύσκολα δεν έχουν ακόμα περάσει» πρόσθεσε, χωρίς να προχωρήσει σε κανενός είδους αυτοκριτική για την κατάσταση του κρατικού μηχανισμού.

Λίγο νωρίτερα και στο ίδιο ακριβώς κλίμα, είχε ολοκληρωθεί η ενημέρωση των πολιτικων συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, καταλόγισε ευθύνες στην κλιματική κρίση και τους εμπρηστές, χωρίς να δώσει καμία απάντηση στις αμέτρητες καταγγελίες για την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε «γρήγορη αποζημίωση των συμπολιτών που επλήγησαν από τις φωτιές» και επανέλαβε ότι «πάνω από όλα η προστασία της ανθρώπινης ζωής, μετά των ζώων μας, των περιουσιών και του δασικού μας πλούτου.

Την ώρα που είναι προφανές πως δεν λειτούργησε κανένας ο μηχανισμός πρόληψης και δασοπροστασίας, ο πρωθυπουργός κάλεσε την κοινωνία των πολιτών να συνδράμει στην προσπάθεια για να ξεφύγουμε από την κατάσταση που βλέπουμε σήμερα, ενώ δεν δίστασε να κάνει εξαγγελίες για είσοδο ιδιωτών στη δασοπροστασία και άλλες πολιτικές που «στο παρελθόν θα έβρισκαν αντίσταση».

«Σύντομα θα κάνουμε εξαγγελίες για την πολιτική με πιο τολμηρή παρέμβαση για τη δασική πολιτική που θέλουμε να ασκήσουμε. Οσο σημαντική είναι η καταστολή μιας πυρκαγιάς είναι και η πρόληψη» είπε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί